En liten, liten uppdatering

Standard

Tiden har sprungit iväg, och jag måste erkänna att jag både har hunnit glömma bort bloggen och mina nyårslöften. Men jag har inte köpt nåt garn som inte har varit specifikt påtänkt för ett projekt, och jag har avslutat några saker som varit liggande länge. Samtidigt har jag repat upp en del annat och härnäst står en inventering över alla garnet och tyg, och stickor/virknålar/tillbehör som ligger och dräller överallt. Jag behöver helt enkelt organisera mig lite och få översikt. Eftersom jag har flyttat under sommaren har jag saker lite spridda, men det är först nu det börjar kännas roligt med garnarbete igen efter sommaren. För vem vill hålla på och sticka och virka under sommaren?

Jag har i sommar lärt mig något nytt också! Ett bra tag har jag tänkt lära mig grunderna i nålbindning för att kunna göra saker även i den tekniken, och på Medeltidsveckan i Visby i somras gjorde jag slag i saken och gick en kurs för Pinglan Vargtass. Äntligen har jag lärt mig! Visserligen har jag inte slutfört nånting i nålbindningsteknik än, men det är bara en tidsfråga.

Senaste veckan har varit lite emotionell berg- och dalbana eftersom min mormor har varit dålig. Eller är dålig, ska sägas.  Och ovanpå det har jag dragits med en tung förkylning några dagar. Men inget ont som inte har något gott med sig, jag har virkat ett par rejäla tjocka torgvantar i Drops Eskimo/Vikings Naturgarn och påbörjat mina första tå-upp-sockar i spiralstickning. Egentligen borde jag jobba med två projekt som skulle varit klara och postade i söndags senast, men som har fått uppskov på grund av mormor. Det jag behöver göra på dem känns väldigt väldigt besvärligt att ta tag i, mycket för att det arbete som är kvar är sånt som mormor har ägnat sig mycket åt och jag har något av en mental spärr mot att utföra just det arbetet precis nu. Förhoppningsvis släpper det snart, eftersom det sitter två otåliga personer och väntar på varsin överraskning från mig. Minst en av dem kommer antagligen läsa det här inlägget så jag kommer inte skriva nånting om vad det är.

Nu när hösten kommer så kommer jag definitivt börja med virkning och stickning igen, jag har ett par koftor/och tröjor planerade, min stora virkning att ägna mig åt och ett spännande sömnadsprojekt som ska få sitt eget inlägg och sin egen tagg eftersom det är ett projekt där en illustration från ett manuskript från slutet av 1300-talet/början av 1400-talet levandegöras genom att ska kopieras och kläderna sys upp. Jag återkommer snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s