Nytt år, nya löften, nya projekt

Standard

Nu har det hunnit gå några dagar på nya året, och för min del firades det in på jobbet med en lugn skön jobbnatt. Precis som så många andra så har jag också avgett nyårslöften, men de handlar inte om att börja träna mera, ändra matvanor eller att gå ner i vikt. Nej, de handlar om hantverk och framför allt om garn.

garnpengsburk

Burken för hantverks- och garnpengarna

Under det kommande året kommer jag att

  • Jobba med att avsluta påbörjade projekt snarare än att starta nya. Åtminstone inte starta spontana projekt utan planera nytt länge och väl, och ha ett syfte med dem. Till exempel ska jag sy en vikingaoutfit, men det är inget man bara gör.
  • Spara pengar i en hantverksburk. För varje avslutat projekt eller alster så lägger jag tio kronor i min burk, oavsett vilken sorts hantverk det rör sig om. Dessutom kommer jag spara en tia för varje femtiograms garnnystan som jag gör av med (två tior för hundra gram, och så vidare). För att sätta mitt hantverkande i proportion till vad det kostar och tanken är att pengarna i burken blir garnbudget för 2015. Åtminstone grunden för den. Kanske dubblas den, eller så gör jag nåt annat, men jag har så mycket garn och oavslutade projekt att jag behöver använda det jag har och tänka mig för lite. Eftersom jag redan har avslutat två nystan och tre strumpor under det nya året ligger där redan 70 kronor och skramlar!
  • Att aldrig köpa garn som jag inte har direkt användning för och en plan för vad det ska bli, av samma anledning som ovan.

Just nu har jag också flera stycken pågående eller nyss avslutade projekt som till viss del ingår i hantverksutbytet för förra året. Jag har fortfarande tre presenter kvar att dela ut, och två av dem är klara, den tredje ska påbörjas på tisdag eller möjligen onsdag för att bli klar så snart som möjligt. Det är tre lite större projekt som jag ser fram emot att visa för er så snart jag bara kan, men än så länge får de förbli hemliga.

Istället kan jag berätta om några saker jag tänker ägna mig åt under året. Först och främst har jag blivit väldigt förtjust i Rowans garn Felted Tweed som finns i massor av fantastiska nyanser. Sist jag var i garnbutiken kunde jag inte låta bli att köpa fem nystan (ja, det var före nyår!), som jag har bestämt ska användas till tubsjal och handledsvärmare, som ska virkas i sicksackmönster. De kommer bli jättefina både i mönster och färgval hoppas jag.

Som jag nämnde tidigare tänker jag också sätta ihop en vikingaoutfit under året, med ett underbart rutigt ylletyg inhandlat på förra årets medeltidsvecka i Visby i huvudrollen. Det ska bli till en hängslekjol, och till den har jag också spännbucklor inspirerad av den finska varianten som har kedjor istället för pärlrader. Förhoppningsvis kan jag visa upp resultatet här på bloggen senare under våren.

Till sist vill jag också berätta om ett stort garnarbete jag påbörjade precis innan jul. Jag är vansinnigt förtjust i sicksackvirkade (vågvirkade) filtar och plädar, och bestämde mig för att göra en egen. Till den använder jag fyra av de naturfärgade nyanser av Marks & Kattens ECOull, och virknål 5. Pläden kommer bli väldigt stor och ta lång tid att göra, men den kommer bli helt fantastisk, eller vad tror ni?

vågfilt1

Sicksackpläden är påbörjad!

Gott nytt hantverksår!

Ett svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s