Stjärnor till Johanna

Standard

En av personerna jag byter hantverk med i vårt hantverksutbyte som pågått under hela året heter Johanna och tillverkar fantastiskt vackra steampunkinspirerade smycken. Paketet skulle levereras på Sveroks Riksmöte i slutet av november när vi ändå skulle träffas.

Jag funderade länge och väl på vad jag skulle hitta på för något att ge henne. Jag vet att hon ofta går klädd i svart, att hon gillar steampunk och att jag ville göra något i garn. Ett tag funderade jag på att sticka ett par knästrumpor i fint tunt material, men det är svårt eftersom det blir kritiskt med fotstorlek då. Ja, plus det faktum att trots att jag stickat en försvarlig mängd saker vid det här laget aldrig stickat ett par strumpor ännu. Nej, inga strumpor. Då funderade jag på spetsvantar, som ett komplement till någon av hennes outfits, men jag lyckades inte hitta något mönster som var nära nog det jag såg framför mig.

johannasmössa5

Tillslut konstaterade jag att jag hade flera härvor av vackert mörkt lilafärgat Malabrigos Merino Worsted i nyansen Velvet Grapes hemma, och det är ett perfekt garn till mössor. Lila är också en färg som både klär Johanna fint och som hon tycker om. Så en mössa i en av mina egna favoritmodeller blev det! Mönstret hittade jag på Ravelry förra vintern, och heter Star Crossed Slouchy Beret.

Mössan är stickad på både rundsticka och strumpstickor, med enkla inslag av flätning. Faktum är att min egen variant av mössan, den gröna på bilderna, var mitt allra första projekt med flätstickning. Det är ett snabbstickat och väldigt roligt projekt. I ett fint ullgarn blir den varm och skön, och har ett skönt ”häng” baktill, precis som en hybrid mellan mössa och basker ska ha! Min egen modell moddade jag till att göra den större och längre på grund av att jag har mycket och fluffigt hår, medan Johannas mössa gjordes exakt enligt mönstret.  Mönstret sett bakifrån ser ut som en stjärna, men tyvärr har jag ingen bild på det. Flätstickningen gör att mössan får en väldigt fin levande struktur, som syns bäst på den gröna varianten men de båda är väldigt fina, och Johanna blev glad för sin nya mössa!

Johannasmössa3Johannasmössa1Grönmössa2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s